Sunday, July 3, 2011

Asam pedas ikan tenggiri



Gambar tak kemas...nak cepat sgt hari tu tangkap gambar...

Resepi

1 biji Bawang besar
4 ulas bawang putih
serai
daun kesom
bunga kantan
serbuk kunyit
cili yang di mesin
air asam jawa
bendi
ikan tenggiri

tumis bawang besar, bawang putih yang di mesin bersama cili dan kunyit
masukkan daun kesom, serai, bunga kantan
setelah agak garing, baru masukkan air asam dan ikan
masukkan garam dan sedikit gula
setelah mendidih , tutup api
boleh dihidangkan





2 comments:

  1. Salam Mas...

    Asam pedas...emmm...memang fav kak cek...tak kiralah masak asam pedas apa pun..berselera je makannya...:)

    ReplyDelete
  2. salam..kak cek....samalah saya..kak cek org melaka ke...saya melaka, suami perak..skrg asam pedas ni pun dah jadi one of his favourite food...heheheh

    ReplyDelete